Hartige Taart Met Kerriekip

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje bladerdeegplakjes, 500 gram kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el olie, 2 el kerrie, 3 el bloem, 1/4 l kippenbouillon, 1 zoetzure appel, 50 gram rozijnen, zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een vorm met een doorsnede van 26 cm.

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes rondom bruin. Laat de ui en de knoflook 5 minuten meefruiten. Bestrooi met de kerrie en laat kort meebakken. Schep de bloem door en voeg al roerend de bouillon toe. Laat de kerriekip op laag vuur 10 minuten stoven.
Snijd de geschilde appel in blokjes. Was de rozijnen. Laat de appel en de rozijnen 5 minuten op laag vuur met de kerriekip meestoven.
Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 ?C. Laat de bladerdeegvelletjes naast elkaar ontdooien. Leg 6 velletjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van 32 cm. Bekleed daarmee de vorm en prik de deegbodem met een vork in. Vul de deegbodem met de kerriekip. Rol de resterende deeglapjes uit tot een deksel met een doorsnee van 26 cm. Leg het deegdeksel op de taart en druk de randen op elkaar. Snijd in het midden een rondje uit. Zet in het uitgestoken rondje en opgerold reepje aluminiumfolie zodat de stoom door dit schoorsteentje kan ontsnappen. Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei. Zet de taart in de voorverwarmde oven, schake de oventemperatuur terug naar 190 ?C en bak de taart in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.
Serveer warm.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten