1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Latkes

Latkes

Door: baya

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-1999

Ingrediënten 4 personen


6 aardappelen; 2 uien
2 eieren
3 tot 4 el bloem
slaolie of "pam"
1 tlzout en 1/4tl witte peper(of naar smaak)
evt verse kruiden als variatie, b.v. peterselie of bieslook of knoflook uitgeperst


Verder heb je nodig


Koekepan, pannekoeksmes, houten lepel, rasp, 2 beslagkommen, keukenpapier


Een soort aardappelpannekoeken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen en uien schillen en raspen.
goed laten uitlekken op een vergiet.
daarna heel goed uiknijpen.

Bereidingswijze

De geraspte aardappel en uien goed uitknijpen, zodat er bijna geen vocht meer uitkomt.
in een kom de eieren, bloem, zout en peper en evt. verse kruiden goed vermengen.
doe hier in het aardappelmengsel en roer het goed door elkaar.
verwarmm 2 el olie tot de damp er net afkomt in de koekepan.
doe het "beslag" er met een el voorzichtig in en maak de bovenkant een beetje plat.
bak de pannekoekjes tot ze lichtbruin zijn aan een kant en draai ze daarna om
je bakt ze voor ongeveer 3 minuten aan iedere kant.
haal ze eruit en laat de olie afdruipen op een stuk keukenpapier.
als je wilt kun je ze ook in de oven bakken.
oven op 170 gr. voorverwarmen en het bakblik goed insmeren met olie.
in de oven bakken voor ca 25 minuten.

Serveertip

Serveren met appelmoes of zure room.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baya
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top