Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: wega

  • Frans, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-1999

Ingrediënten 6 personen


5 handperen; 150 gr. bloem; 100 gr. suiker;
2 eieren; 10 cc melk; 3 eetlepels zonnebloemolie; 2 theelepels gistpoeder; wat boter om de vorm in te vetten; zout.
Voor de deklaag: 80 gr. boter, 1 ei, 3 eetlepels suiker. Bakpapier.


Verder heb je nodig


Mixer; ronde bakvorm


Een verrukkelijke taart met een vulling van peren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de eieren met de suiker en wat zout tot het als een dik wit lint van de lepel loopt.
Doe er de bloem en het gistpoeder bij, verdun het deeg met de melk en de olie. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 graden, stand 6/7. Bekleed de bakvorm met bakpapier en laat de rand hoog boven de vorm uitsteken.

Bereidingswijze

Schenk de helft van het beslag in de vorm. Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snij de peren in plakjes, leg ze op het beslag. Giet de andere helft van het beslag er over heen. Bak de taart ca. 30 minuten. Maak ondertussen het afdekmengsel. Smelt te boter op een zacht vuur. Klop het ei met de suiker tot het wit is en klop er dan de gesmolten boter door. Haal de taart uit de oven, giet het ei/suiker/botermengsel er over heen en zet de taart weer 20 minuten terug in de oven. Haal de taart als hij mooi goudgeel is uit de oven en met behulp van het bakpapier direct uit de vorm om te laten afkoelen op een schaal. De taart smaakt warm of lauw ook heerlijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wega
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top