hartjes-terrine.

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-1999
  • hartjes-terrine.

    Hartjes-terrine.

    Hartjes-terrine.

Valentijn

Deel dit recept

Ingrediënten
4 blaadje(s) gelatine (wit)
200 gram zalm (gerookt)
1 deciliter(s) Sherry (manzanilla)
2 stuk(s) bosuitje
0.50 stuk(s) paprika (rood)
2 stuk(s) zalm (blik)
200 gram kaas room (vers)
1 theelepel(s) chilipoeder
naar smaak zout
naar smaak peper
0.25 liter(s) slagroom
4 blaadje(s) sla (frisee)
4 stuk(s) tomaat (kers)
4 toefje(s) dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 stuk(s) terrinevorm
1 stuk(s) plasticfolie
1 stuk(s) keukenmachine

Voorbereiding

- Week de gelatine in ruim koud water.
- Bekleed een terrinevorm of cakevorm (inhoud ca. 12 liter) met plasticfolie.
- Steek met een hartjesuitsteekvorm hartjes uit de gerookte zalm.
- Leg de zalmhartjes op de bodem en plak ze tegen de zijkant van de vorm.
- Snijd de rest van de gerookte zalm fijn.
- Verwarm de sherry op zacht vuur.
- Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerende op in de hete sherry.
- Laat dit mengsel ca. 5 minuten afkoelen in een bak met koud water.
- Snijd de bosuitjes en de paprika heel fijn.
- Giet de blikjes zalm af en verwijder de velletjes en graatjes.
- Pureer in de keukenmachine de uitgelekte zalm met de fijngesneden zalm, de verse roomkaas, de chilipoeder en 0, 5 theelepel zout.
- Meng het gelatinemengsel erdoor.
- Klop de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het zalmmengsel.
- Schep de ui en paprikastukjes erdoor en breng het zalmmengsel op smaak met zout en peper.
- Schep het zalmmengsel in de vorm.
- Strijk de bovenkant glad en laat de terrine in de koelkast in ca. 3 a 4 uur opstijven.

Bereidingswijze

- Leg een platte schaal op de vorm.
- Keer ze samen en laat de terrine op de schaal glijden.
- Verwijder voorzichtig het folie.
- Garneer met frisee, kerstomaatjes en toefjes dille.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten