1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. echt lekker kwarkbrood

echt lekker kwarkbrood

Door: quinten

  • Nederlands, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr bloem
2 eieren
125 gr suiker
125 gr boter
250 gr magere kwark
125 gr nootjes (amandel hazelnoot)
150 gr rozijnen
1 pakje vanillesuiker
1 pakje bakpoeder
1 eetlepel bruine rum
zout


Verder heb je nodig


Beslagkom


Oma's recept voor kwarkbrood met een vleugje rum...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem,vanillesuiker,zout, bakpoeder en suiker;
meng hierdoor de eieren en de boter (in vlokjes)
het geheel langdurig en goed kneden;
meng vervolgens kwark en de rum;
was de rozijnen en meng deze met de in stukjes gehakte nootjes door het deeg;
nog even grondig door elkaar kneden;
laat het deeg minimaal een half uur rusten (niet in de koelkast);

Bereidingswijze

50 minuten bakken in een matig verwarmde oven (hetelucht oven op 180 C;

Serveertip

Desgewenst afmaken met gesmolten boter en poedersuiker;



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van quinten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top