1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. echt lekker kwarkbrood

echt lekker kwarkbrood

  • Nederlands, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr bloem
2 eieren
125 gr suiker
125 gr boter
250 gr magere kwark
125 gr nootjes (amandel hazelnoot)
150 gr rozijnen
1 pakje vanillesuiker
1 pakje bakpoeder
1 eetlepel bruine rum
zout


Verder heb je nodig


Beslagkom


Oma's recept voor kwarkbrood met een vleugje rum...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem,vanillesuiker,zout, bakpoeder en suiker;
meng hierdoor de eieren en de boter (in vlokjes)
het geheel langdurig en goed kneden;
meng vervolgens kwark en de rum;
was de rozijnen en meng deze met de in stukjes gehakte nootjes door het deeg;
nog even grondig door elkaar kneden;
laat het deeg minimaal een half uur rusten (niet in de koelkast);

Bereidingswijze

50 minuten bakken in een matig verwarmde oven (hetelucht oven op 180 C;

Serveertip

Desgewenst afmaken met gesmolten boter en poedersuiker;



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van quinten


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van quinten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top