1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Keizersbaars

Keizersbaars

Door: toni

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-1999

Ingrediënten 2 personen


200gr hopscheuten,400gr keizersbaars,1 dl noilly-prat,1dl visfumet,1 dl room,100 gr boter,4 mooie St.-Jacobsvruchten,kervelpluksels,peper,zout.


Verder heb je nodig


*


Keizersbaars en St.-Jacobsvruchten met hopscheuten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hopscheuten schoonmaken en harde delen verwijderen.

Bereidingswijze

Pocheer de keizersbaars in noilly-prat en visfumet.Haal de gare vis uit het kookvocht en houd de vis warm.Werp de hopscheuten in het kookvocht van de vis en laat de scheuten 3 minuten pocheren.Haal de groente uit het kookvocht en bewaar de scheuten op een warme plaats.(oven).Doe de room bij het kookvocht en kook de saus in.Neem het ingekookte vocht van de kookplaat,roer er klontjes koude boter door en giet de saus door fijne zeef.Bak de in schijven gesneden St.-Jacobsvruchten in boter en breng op smaak met peper en zout

Serveertip

Schik op een bord een bedje van hopscheuten,plaats de keizersbaarsfilet op de scheuten en leg daar de gebakken St.-Jacobsvruchten rond.Lepel de saus op het bord,strooi kervelpluksels over de hopscheuten en serveer zeer warm.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toni
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top