chocolademousse met bitterkoekjes en vanillesaus

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-1999
  • chocolademousse met bitterkoekjes en vanillesaus

    Chocolademousse met bitterkoekjes en vanillesaus

    Chocolademousse met bitterkoekjes en vanillesaus

Valentijn

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
50 gram bitterkoekjes
1 deciliter(s) Abricot brandy
100 gram chocolade (bitter)
0.50 deciliter(s) melk
1.20 deciliter(s) slagroom
2 eetlepel(s) suiker
1 deciliter(s) blanke vla
1 eetlepel(s) bitterkoekjes (klein)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Snijd de (gewone) bitterkoekjes in heel kleine stukjes.
- Doe ze in een schaaltje en schenk 1/2 dl abricot brandy erover heen.
- Breek de chocolade in stukjes.
- Doe de chocolade met de melk in een kom.
- Breng in een pan water aan de kook en hang de kom met chocolade in de pan.
- Laat de chocolade al roerende smelten.
- Neem de kom uit het water.
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Roer de geweekte bitterkoekjes tot een glad mengsel en schep het door de gesmolten chocolade.
- Schep daarna de slagroom door de chocolade.
- Laat de mousse in de koelkast stijf worden.
- Klop de vla en 1/2 dl abricot door elkaar.
- Schenk het in twee wijde coupes.

Bereidingswijze

- Schep met een ijsbolletjestang een bolletje van de chocolademousse en leg het voorzichtig in de vanillesaus.
- Garneer het met mini-bitterkoekjes.

Laatste reacties

baya avatar
baya 10-01-1999

oh ik wou dat ik hier bitterkoekjes kon krijgen. ik eet alleen maar spul met bitterkoekjes als ik in holland ben of als iemand ze voor me meeneemt als ze hier komen. misschien maak ik het wel een keertje met canadaze amandelkoekjes. lijkt me dan ook lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten