Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. meatloaf

meatloaf

Door: jootje

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-1999

Ingrediënten 10 personen


1,5 ons kipfilet*1 pond gehakt*1 ei*paneermeel*zout*peper*champignons uit blik/glas*olie*geraspte kaas*bieslook*paprikapoeder**


Verder heb je nodig


Bakblik of cakevorm


Gevuld gehakt

Ontdek meer:

Voorbereiding

*kipfilet koken en aflaten koelen, daarna in kleine stukjes snijden*champignons iets kleiner snijden*oven op 175 graden*ingevet bakblik/cakevorm**

Bereidingswijze

Mengen: gehakt, ei, paneermeel, zout, peper. Daarna de champignons en kipfilet erbij en het geheel kneden tot een bal.
In ingevet bakblik doen. Geraspte kaas, bieslook, paprikapoeder door olie doen en het gehakt hiermee bestrijken.
In de oven 45-50 min. Daarna in dunne plakken snijden als afgekoeld is.

Serveertip

Met de pasen kunnen er gekookte eieren in. Het gehaktmengsel uitrollen, gekookte eieren in het midden en weer oprollen en zo in het bakblik leggen. Als je het gehakt dan snijdt komen zo de eieren tevoorschijn.
Door de hoeveelheid vocht kan de onderkant niet zo knapperig zijn, tip: haal uit het bakblik en leg even omgekeerd onder de gril, zo komt er daar ook een knapperig korstje (eventueel ook met de olie en kaas e.d.).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top