1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kalfsschnitzel/Noten

Kalfsschnitzel/Noten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-1999

Ingrediënten 4 personen


4 kalffschnitzels(vraag de slager ze extra plat te slaan. 4 bladen sla, tomatenpuree, creme fraiche, peper, zout, cashewnoten, perzik.


Verder heb je nodig


Mes, cocktailprikkers, kom, keukenmachine, braadpan.


Kalfsschnitzel met puree van noten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de schnitzels in met peper en zout, leg aan de binnenkant een blad sla. Maak in keukenmachine een mengsel van een stevige hand cashewnoten en twee eetlepels tomatenpuree en drie eetlepels creme frache. Meg dit mengsel met stukjes perzik van een halve perzik uit blik.
Smeer het mengsel uit over de kalfsschnitzels en rol deze op en doe in de uiteinden cocktailprikkers.

Bereidingswijze

Maak de braadpan aan met croma en strooi er een gesnipperd uitje in. Leg de schnitzels erin en bak ze in circa 5 minuten rustig gaar en goudbruin. Haal de schnitzels eruit en blus de braadpan met 1 dl. witte wijn af. Schep twee eetlepels van dit mengsel over de schnitzels.

Serveertip

Met gebakken aardappels en een frisse salade en broccoli.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ctsijm


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ctsijm
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top