Spinazie Empanadas

  • Spaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-1999

Kleine deeglapjes gevuld met ingredienten van moorse signatuur

Deel dit recept

Ingrediënten
25 gr. rozijnen, 1 1/2 eetl.olijfolie, 450 gr. verse spinazie, gewassen en gehakt, 6 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt en fijngehakt, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 25 gr. pijnboompitten, gehakt, 350 gr. diepvries bladerdeeg, 1 los geklopt ei, zout en vers gemalen zwarte peper. Voor 20 flappen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de rozijnen 10 min. in warm water. Giet ze af en hak ze grof. Verhit olie in de koekenpan, roer de spinazie er door, dek af en stoof dit 2 min.. Neem de deksel van de pan , en draai het vuur hoger en laat het vocht verdampen. Breng het op smaak met zout en peper en voeg de ansjovis en knoflook toe.Roerbak dit 1 min. Neem de pan van het vuur , schep er de rozijnen en de pijnboompitten door en laat afkoelen. Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg tot 3 mm. dik. steek er 20 cirkels van 7 cm. doorsnee uit. Schep 2 theel. vulling in het midden van de cirkel en bestrijk de randen met water. Vouw de deeg cirkels dicht. Druk de randen aan met een vork. Schik ze op een ingevette bakplaat, bestrijk ze met het ei en zet ze 15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.

Laatste reacties

koerinne avatar
koerinne 09-08-2003

Een heerlijk hapje!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten