witlofschotel met ham en kaas
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
smaakt net even beter dan de traditionele witlofschotel met ham en kaas vanwege de spekreepjes die er in zitten, die geven een lekkere rooksmaak aan deze schotel!
Ingrediënten 4 personen
5 struikjes witlof;halve ons ham;
spekreepjes;
kaas;
1 dl melk;
1 a 2 eetl. bloem;
boter;
zout;
peper;
aardappelpuree (voor ovenschotels);
paneermeel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 354,27 kcal |
Koolhydraten | 24,74 g |
Eiwitten | 19,42 g |
Vetten | 19,03 g |
Benodigdheden
Ovenschaal
Voorbereiding
Witlof ongeveer 15 minuten koken. Spekjes uitbakken.
Bereidingswijze
Sausje maken door boter te smelten met de bloem erbij tot een glad sausje roeren. Melk toevoegen en laten inkoken. Ovenschotel invetten met boter, witlof verdelen, sausje erover schenken en spekjes gelijkmatig verdelen. Ham en kaas eroverheen leggen. Aardappelpuree er op scheppen en gladstrijken. Paneermeel erover strooien en wat klontjes boter voor het bruine korstje resultaat.
Ongeveer 30 minuten in de oven tussen de 200 en 225 graden.
Eet smakelijk!!