1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Amuse

Amuse

Door: simacpmkookclub

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-1999

Ingrediënten 32 personen


 4 plakjes bladerdeeg
 20 g boter
 15 g bloem
 6 eetl melk
 6 eetl slagroom
 peper, zou, nootmuskaat
 2 eieren
 1 ui
 75g bacon
 1 eetl olie


Verder heb je nodig



 steelpan
 houten lepel
 scherp mesje
 koekepan
 bakplaat/vorm voor 4 bladerddeegplakjes (40x40)
 oven


Spekuientaartje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

 Plakjes bladerdeeg laten ontdooien
 In steelpan boter smelten
 Bloem erdoor roeren
 Goed roerend beetje bij beetje melk en room erdoor
 Peper, zout nootmuskaat toevoegen (evt italiaanse kruiden)
 Pan van vuur en iets laten afkoelen
 Ui pellen en snipperen
 Bacon in kleine stukjes snijden
 In koekepan olie verhitten hierin de bacon 2 min. zachtjes bakken
 Ui erbij, 5 min. bakken
 Laten afkoelen
 Bakvorm bekleden met bladerdeeg
 Met vork hier en daar gaatjes prikken in deeg
 Oven voorverwarmen! Op 225C
 Spek/uienmengsel over bladerdeeg verdelen
 Saus hieroverheen schenken
 In midden van oven in circa 20 min. gaar bakken

Serveertip

Stevige witte wijn, zoals chardonnay, tokay pinot gris. zelfs een gewurztraminer is hier wel lekker bij!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simacpmkookclub
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top