spitskoolstamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Een heerlijke stamppot met roomkaas en rozijnen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr. gewassen rozijntjes, 750 gr. geschilde aardappels, zout, 500 gr. panklare spitskool, 2 dl. melk, 1 pakje roomkaas met kruiden (80 gr.), 25 gr. boter, 1 ui fijngesnipperd, 1-2 theel. kerriepoeder, 1 zakje vleesjus, 2,5 dl. water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Overgiet de rozijntjes met kokend water en wel ze 20 min. Kook intussen de aardappels in water met wat zout in 25 min. gaar. Voeg 10 min. voor het einde van de kooktijd de spitskool toe. Giet de aardappels en groente af. Voeg de melk toe. Breng de melk aan de kook en stamp de aardappels met een stamper fijn. Meng de uitgelekte rozijntjes en de kruidenroomkaas door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Fruit intussen de ui met het kerriepoeder in de boter. Schenk het water in de pan en roer her juspoeder erdoor. Breng de jus al roerend aan de kook en laat ong. 1 min. doorkoken. Serveer de jus bij de stamppot.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smikkelaar avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten