Albondigas

  • Internationaal, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-1998

20 Kleine, gekruide, Spaanse, gehaktballetjes

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het gehakt:
350 gr. gehakt, half-om-half
5 eetl. gehakte peterselie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 eetlepels paneermeel
2 eieren
zout, peper
2 eetl. bloem
3 eetl. olijfolie
Voor de saus:
1 ui, fijngeneden
1 rode paprika, in blokjes
2 grote tomaten, in blokjes
1/2 dl. droge sherry
1 laurierblaadje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

Kneed alle ingredienten voor het gehakt door elkaar. Vorm er met vochtige handen ongeveer 20 balletjes van. Rol de gehaktballetjes door de bloem, schud het teveel eraf. Bak de gehaktballetjes in hete olie rondom bruin. Doe de balletjes over in de schaal.
Fruit in het overgebleven bakvet de ui, paprika en tomaten zacht. Roer de sherry en het laurierblaadje erdoor en laat circa 5 min. op halfhoog vuur pruttelen. Schenk de saus over de gehaktballetjes en laat ze 20 min. op zacht vuur sudderen.

Serveertip

Bestrooi de albondigas voor het opdienen met gehakte peterselie. Lekker als warme en als koude snack.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten