1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Albondigas

Albondigas

Door: speedy

  • Internationaal, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-1998

Ingrediënten


Voor het gehakt:
350 gr. gehakt, half-om-half
5 eetl. gehakte peterselie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 eetlepels paneermeel
2 eieren
zout, peper
2 eetl. bloem
3 eetl. olijfolie
Voor de saus:
1 ui, fijngeneden
1 rode paprika, in blokjes
2 grote tomaten, in blokjes
1/2 dl. droge sherry
1 laurierblaadje


Verder heb je nodig


Vuurvaste schaal


20 Kleine, gekruide, Spaanse, gehaktballetjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

Kneed alle ingredienten voor het gehakt door elkaar. Vorm er met vochtige handen ongeveer 20 balletjes van. Rol de gehaktballetjes door de bloem, schud het teveel eraf. Bak de gehaktballetjes in hete olie rondom bruin. Doe de balletjes over in de schaal.
Fruit in het overgebleven bakvet de ui, paprika en tomaten zacht. Roer de sherry en het laurierblaadje erdoor en laat circa 5 min. op halfhoog vuur pruttelen. Schenk de saus over de gehaktballetjes en laat ze 20 min. op zacht vuur sudderen.

Serveertip

Bestrooi de albondigas voor het opdienen met gehakte peterselie. Lekker als warme en als koude snack.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top