Courgettesoep
- Goedkoop en snel, Voorgerecht
- 20-30 min.
Een lekkere vegetarische soep die binnen een half uur op tafel staat. Met een aardappeltje erin tover je de soep om in een maaltijdsoep.
Ingrediënten 4 personen
600 gram courgette1 ui
1 1/2 liter water
bouillonblokjes voor 1 1/2 liter water
eventueel 1 grote of 2 kleine aardappels
eventueel extra groentes naar keuze zoals bijvoorbeeld prei
zout en peper
boter
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 133,33 kcal |
Koolhydraten | 16,59 g |
Eiwitten | 4,91 g |
Vetten | 4,45 g |
Benodigdheden
StaafmixerBereidingswijze
Bak de boter bruin in een braadpan en smoor allereerst de ui tot deze glazig ziet en ietwat begint te bruinen. Voeg vervolgens de courgette toe en laat deze ook bruin worden. Wil je in plaats van een voorgerecht een stevige maaltijdsoep of een gezond tussendoortje dan kun je een aardappel toevoegen. Snij deze in stukjes en voeg deze gelijk met de courgette toe en laat bruin worden. De aardappel zorgt ervoor dat de soep goed bindt. Eventueel kunnen ook andere groentes toegevoegd worden, allen tegelijk met de courgette (en aardappel). Vooral prei is een erg goede combinatie. Let er wel op dat wanneer je een aardappel toevoegt en andere groentes, je het totaal hiervan weegt. Per 600 gram groenten (en aardappel) heb je 1 1/2 liter bouillon nodig, bij 900 gram groenten 2 liter enzovoort. Peper de groenten en laat dit alles 10 minuten smoren.
Als het water aan de kook is, voeg dan de bouillonblokjes toe, zodat er een lekkere krachtige bouillon ontstaat.
Schenk de bouillon bij de gesmoorde courgette en ui t(en eventueel aardappel en prei) en laat dit alles ongeveer 20 minuten koken.
Pureer de soep na 20 minuten.
Serveer er brood bij.
Lekker!
Serveertip
Deze soep doet het altijd goed bij kinderen. In principe kan elke groentesoep op deze manier worden gemaakt. Bloemkoolsoep, pompoensoep, tomatensoep, paprikasoep, preisoep enzovoort. Simpel en lekker!
Voor de niet-vegetariers kan de soep geserveerd worden met een sliertjes gerookte zalm of ham. Lekker in de winter.