Griekse Kaaspastei

  • Grieks, Vegetarisch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-01-1999
  • Griekse Kaaspastei

    Griekse Kaaspastei

    Griekse Kaaspastei

  • Griekse Kaaspastei

    Griekse Kaaspastei

    Griekse Kaaspastei

Een heerlijke pastei met kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 plakjes diepvries roomboter-bladerdeeg ontdooid
2 1/2 el pijnboompitten
1 kleine rode paprika in kleine blokjes
15 zwarte olijven zonder pit grof gehakt
1 1/2e1 olijfolie
1/2 el citroensap
2 eieren
350 g feta verkruimeld
2 dl creme fraiche
zout
versgemalen zwarte peper
20 g basilicumblaadjes
1 1/2 el parmezaanse kaas geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde taartvorm van ? 18 cm doorsnede, ingevet

Bereidingswijze

Kan een dag van tevoren:
oven voorverwarmen op 200 OC. 4 deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ? 30 cm doorsnede. Taartvorm ermee bekleden, deegbodem met vork regelmatig inprikken. Overige 4 deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot cirkel van ? 25 cm doorsnede. Deeg met vork regelmatig inprikken. Deeg op plasticfolie leggen, met folie oprollen en tot gebruik in koelkast leggen.

Vulling:
1 1/2 el pijnboompitten in droge koekenpan licht roosteren. Geroosterde pijnboompitten, paprika en olijven met olie en citroensap omscheppen. 1 ei loskloppen en mengen met feta, creme fraiche, peper en eventueel zout. Deegbodem met helft van basilicum bekleden. Fetamengsel erop scheppen en paprikamengsel erover verdelen. Afdekken met rest van basilicum. Kleine deegcirkel over vulling leggen, rand goed instoppen. Deegrand van deegbodem met water bestrijken en over deegdeksel vouwen, goed aandrukken. Andere ei loskloppen en deegdeksel ermee bestrijken. Bestrooien met kaas en 1/2e1 pijnboompitten. Pastei in midden van oven 35-40 min. bakken, als bovenkant te bruin wordt pastei met aluminiumfolie afdekken. Laten afkoelen en tot serveren afgedekt in koelkast bewaren. Voor gebruik op kamertemperatuur laten komen.

Serveertip

Tip:
Warm serveren
De pastei kan ook warm geserveerd worden. Verwarm de pastei, afgedekt met aluminiumfolie, 15-20 min. in een op 200 'C voorverwarmde oven.

Tip:
Versieren met deeg
Deegrestjes, die overblijven na het uitrollen van de deegcirkels, kunt u gebruiken om de pastei te versieren. Snijd of steek vormen uit het deeg. Bestrijk de deegdeksel met losgeklopt ei, leg de deegversieringen erop en druk ze iets aan. Even laten drogen en deegdeksel nogmaals met ei bestrijken.

Tip:
Wijnadvies
Dit gerecht combineert goed met een Figaro rouge Vin de Pays Herault of een Soave Fratelli Pasqua uit de Italiaanse provincie Veneto (Gall & Gall)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hedy1962 avatar
hedy1962 31-05-2013

Hallo Esther, Wat klinkt dit recept LEKKER !!! Ik neem het dus GRAAG van je mee. Als ik het gemaakt heb , krijg je mijn reactie. Groetjes, Hedy

jessic avatar
jessic 31-05-2013

Lijkt me heerlijk, dank je wel! Overigens, een tip: haal de feta bij de Turkse winkel. Ik haal de vette versie (blik met rode deksel) Deze is heerlijk en goedkoop als je het vergelijkt met de supermarktversie.

Tineke1952 avatar
Tineke1952 31-05-2013

ziet er heerlijk uit! ook tips wat je erbij kunt eten? want als hoofdgerecht lijkt mij dit niet voldoende....

pepijntje avatar
pepijntje 11-07-1999

Hij is wel duur, maar onwijs lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten