1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauwtranken Op Leuvense Wijze

Kabeljauwtranken Op Leuvense Wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-1999

Ingrediënten 4 personen


4 kabeljauwtranken, enkele sjalotten, enkele takjes bieslook, fijngehakte peterselie, broodkruim, een citroen, 2 pilsjes (blond bier).



Een Leuvens recept maken we met bier, hoe kan het anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de tranken in een beboterde ovenschotel op een bedje van de fijngesneden sjalotten. Snij de citroen in schijfjes en leg op elke kabeljauwtrank een schijfje citroen. Meng de peterselie en het gehakte bieslook en leg een laagje van dit mengsel op elke kabeljauwtrank. Hier bovenop leggen we een laagje broodkruim. we overgieten alles met bier en zetten het gerecht gedurende 15 a 20 min. in een voorverwarmde oven op 190?C. We mengen de boter en de bloem tot me een mooie roux verkrijgen. Hiermee werken we de saus verder mee af.(room kan hiervoor ook gebruikt worden) Proeven en eventueel bijkruiden. Serveren met Pomme Duchesse uit de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeanlukske


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeanlukske
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top