Pompoentaart

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-01-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Taartbodem: 150 gr bloem; 100 gr boter; 2 tl basterdsuiker; 4 el water.

Taartvulling:
2 eieren, licht geklopt; 150 gr bruine suiker; 500 gr pompoen, gkookt, gepureerd en afgekoeld; 1 dl room; 1 eetlepel sherry; 1 theelepel kaneel; 1/2 theelepel nootmuskaat; 1/2 theelepel gemberpoeder.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm; bakpapier en 'noodvulling'

Bereidingswijze

Taartbodem:
Bloem en basterdsuiker in kom zeven, boter in stukjes toevoegen en met 2 messen kneden tot deeg kruimelig is. Voeg het water toe en keed to stevig deeg. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Laat 20 minuten in de koelkast rusten. Leg op de bodem bakpapier en daarna de 'noodvulling'.Bak de bodem 10 minuten. Verwijder het bakpapier en de noodvulling, bak nog ca 10 minuten.

Vulling:
Oven voorverwarmen op 180 graden; KLop in kom eieren los met de suiker; voeg de pompoen, kruiden, sherry en room toe. Goed mengen. Giet het beslag in de deegbodem en strijk het glad. Bak in ca 40 minuten gaar.

Serveertip

Met slagroom of roomijs!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 16-08-2019

google even op blind bakken

Harrie2019 avatar
Harrie2019 16-08-2019

Wat is noodvulling?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten