1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Pompoentaart

Pompoentaart

Door: stholder

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-01-1999

Ingrediënten 8 personen


Taartbodem: 150 gr bloem; 100 gr boter; 2 tl basterdsuiker; 4 el water.

Taartvulling:
2 eieren, licht geklopt; 150 gr bruine suiker; 500 gr pompoen, gkookt, gepureerd en afgekoeld; 1 dl room; 1 eetlepel sherry; 1 theelepel kaneel; 1/2 theelepel nootmuskaat; 1/2 theelepel gemberpoeder.


Verder heb je nodig


Taartvorm; bakpapier en 'noodvulling'


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Taartbodem:
Bloem en basterdsuiker in kom zeven, boter in stukjes toevoegen en met 2 messen kneden tot deeg kruimelig is. Voeg het water toe en keed to stevig deeg. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Laat 20 minuten in de koelkast rusten. Leg op de bodem bakpapier en daarna de 'noodvulling'.Bak de bodem 10 minuten. Verwijder het bakpapier en de noodvulling, bak nog ca 10 minuten.

Vulling:
Oven voorverwarmen op 180 graden; KLop in kom eieren los met de suiker; voeg de pompoen, kruiden, sherry en room toe. Goed mengen. Giet het beslag in de deegbodem en strijk het glad. Bak in ca 40 minuten gaar.

Serveertip

Met slagroom of roomijs!!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stholder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top