Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Baskische kip

Baskische kip

Door: jeanlukske

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-01-1999

Ingrediënten 4 personen


1 panklare kip zout paprikapoeder 6 eetlepels olijfolie 3 fijngehakte uien 400 g tomaten 3 rode paprika's 150 g champignons 1 teentje knoflook tijm marjolein oregano cayennepeper peterselie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de kip in zes stukken en wrijf deze met zout en paprikapoeder in. Braad ze daarna in de hete olie aan alle kanten bruin aan. Doe er dan de gehakte uien bij en fruit ze glazig. Leg de tomaten even in kokend water, ontvel ze, haal desgewenst het pulp eruit en snijd ze in stukjes. Hak de schoongemaakte paprika's en de eveneens schoongemaakte champignons in grove stukken, meng ze met de tomaten en doe dit mengsel bij de kip. Wrijf de gepelde knoflook met zout en tijm fijn en meng er nog een snuifje marjolein, oregano en cayennepeper doorheen. Doe ook dit kruidigs bij de kip en werk alles met een vork goed door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat dit gerecht in 30 tot 40 minuten bij matige hitte gaar sudderen. Strooi er voor het serveren nog wat fijngehakte peterselie over. Geef hier wat krop- of andijviesalade bij met saffraanrijst. Drink er droge witte wijn of rose bij. Olijven hierbij zijn lekker zowel bij de kip als bij de salade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeanlukske
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top