1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Pilaf

Pilaf

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-12-1998

Ingrediënten 2 personen


Rijst
tomatenketchup (1 grote fles)
2 uien
300 gram kipfilet
1 groene paprika
1 teentje knoflook
1 blik perzikken op lichte siroop
1 eetlepel sambal oelek (naar smaak)


Verder heb je nodig


2 pannen een voor de rijst een voor de pilaf 1 wok
1 snijplank
eventueel een knoflookpers


Dit is een rijstgerecht uit de Balkan met een pittige tomatensaus met kipfilet erdoor.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kipfilet wordt in blokjes gesneden
de uien worden gesnipperd net als de knoflook
De paprika wordt in kleine stukjes gesneden
De perzikken worden ook in kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze

De tomatenketschup gaat in de pan en daar doen we het sap van de perzikken bij. Hierbij komt ook de in stikjes gesneden paprika en we verwarmen dit zachtjes.
De ui wordt samen met de knoflook gebakken en gaat dan ook in de pan. Daarna doen we de kip in de wok en die bakken we zachtjes gaar en gaat dan ook bij de tomatensaus in de pan. We laten dit mooi zachtjes pruttelen.
Ondertussen zetten we nu de rijst op en als die aan de kook is voegen we de perzik en de sambal aan de Pilaf toe.
Wanneer de rijst klaar is heeft de Pilaf ook lang genoeg geprutteld.

Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maranke


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maranke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top