Romige Bospaddenstoelensoep

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-12-1998

Romige Bospaddenstoelensoep met sherry

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
10 gram gedroogde paddenstoelen
1 sjalot
200 gram gemengde paddenstoelen
25 gram boter
1 dl Sandeman "Soleo" sherry
380 ml gevogeltefond
2 dl kruidenbouillon (tablet)
1? dl slagroom
peper ,zout
2 el fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de gedroogde paddenstoelen en week ze volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwijder zo nodig de harde steeltjes en snijd de rest in kleine stukjes.Snipper de sjalot.
Maak de gemengde paddestoelen schoon, en snijd ze in reepjes.Verhit de boter en fruit het sjalotje op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.

Bereidingswijze

Voeg alle paddestoelen toe en laat ze 3 min. meebakken.
Schenk de sherry bij de paddestoelen en breng het op een hoog vuur aan de kook.
Kook 2 min. door. Voeg de fond en de bouillon toe en kook de soep 5 min. op een laag vuur.
Voeg de slagroom toe en breng de soep op een laag vuur al roerend aan de kook.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Roer de peterselie erdoor en serveer direct.

Serveertip

Serveer de soep in cappucinokopjes en geef er kummel-kaasstengeltjes bij.
Laat hiervoor 2 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooien.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bestrooi ze met 3 el geraspte belegen kaas en ? el kummelzaadjes.
Snijd de plakjes in reepjes en bak ze in een voorverwarmde oven (225 C) in +/- 20 min. goudbruin en gaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten