1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Witlofschotel

Witlofschotel

Door: ctsijm

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-12-1998

Ingrediënten 4 personen


7 ons witlof, 1 prei, 1 ons katenspek, twee aardappels, vier halve perziken, creme fraiche, ketchup, perziksap, een handje geraspte kaas, suiker, paneermeel, zout, peper.


Verder heb je nodig


Pannen, messen, Ovenschaal.


Witlofschotel met perzik

Ontdek meer:

Voorbereiding

Witlof kelin snijden en geschilde aardappels in stukjes snijden. Koken in ongeveer 20 minuten.
Katenspek en prei in stukjes snijden en 5 minuten uitbakken in pan.
Saus maken van in stukjes gesneden perzik, twee eetlepels ketchup, 1 klein bekertje creme fraiche, handje geraspte kaas, drie eetlepels suiker, 1 dl perziksap.
Witlof/aardappels en saus op smaak brengen met peper en zout. Daarna door elkaar scheppen en een handje paneermeel erdoor roeren.
Ovenschaal invetten en gerecht in de oven gedurende 25 minuten bij 180 graden klaar maken.

Bereidingswijze

Zie ingredienten

Serveertip

Met gebakken aardappelen en boeuf stroganoff eet u uw vingers erbij op.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ctsijm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top