7 ons witlof, 1 prei, 1 ons katenspek, twee aardappels, vier halve perziken, creme fraiche, ketchup, perziksap, een handje geraspte kaas, suiker, paneermeel, zout, peper.
Pannen, messen, ovenschaal.
Witlofschotel met perzik
Witlof kelin snijden en geschilde aardappels in stukjes snijden. Koken in ongeveer 20 minuten.
Katenspek en prei in stukjes snijden en 5 minuten uitbakken in pan.
Saus maken van in stukjes gesneden perzik, twee eetlepels ketchup, 1 klein bekertje creme fraiche, handje geraspte kaas, drie eetlepels suiker, 1 dl perziksap.
Witlof/aardappels en saus op smaak brengen met peper en zout. Daarna door elkaar scheppen en een handje paneermeel erdoor roeren.
Ovenschaal invetten en gerecht in de oven gedurende 25 minuten bij 180 graden klaar maken.
Zie ingredienten
Met gebakken aardappelen en boeuf stroganoff eet u uw vingers erbij op.
orphan 20-09-2000
Hallo,
Wilde je even laten weten dat we de lof met perzik hier op tafel hebben gehad.
Vanwege tijdgebrek niet als ovenschotel dus de paneermeel buitenwege gelaten, maar de pan ging schoon leeg.
Het is zeker voor herhaling vatbaar!
Groetjes Astrid.