1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chao Mian Xian

Chao Mian Xian

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-1998

Ingrediënten 4 personen


300 gram kleine garnalen
500 gram verse tarwemie (chinese winkel)
frituurolie
2 eetlepels zeer fijn gehakte knoflook
200 gram bamboescheuten in stukjes
100 gram mager varkensvlees, gesneden
1 kleine winterwortel in stukjes gesneden
3-4 gedroogde zwarte zwam, geweld en gesneden
1/4 kopje gehakte chinese bieslook (een must)
2 eetlepels chinese wijn
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen witte peper(molen)
4 sjalotjes gesneden en goud gefrituurd



Gebakken mie Fujian

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Garnalen pellen, kop verwijderen .
Schil en kop in een pan met een kopje water. Aan de kook brengen en 10 minuten laten sudderen. Bouillon zeven. Kopjes en schalen zoveel mogelijk uitpersen om zoveel mogelijk bouillon te verkrijgen. Apart zetten.
Schud de verse mie los en frituur ze enkele seconden in zeer hete olie tot goudbruin. Laten uitlekken en apart zetten.
(Bij gedroogde mie de mie blancheren tot ze zacht is).

Bereidingswijze

Doe 1 lepel olie in de wok, roerbak de knoflook enkele seconden en voeg dan garnalen, bamboescheuten, vlees, wortel, zwammen en bieslook toe. Roerbakken tot de garnalen en het vlees van kleur veranderen. Voeg een 1/2 kopje van de garnalenbouillon toe, samen met de wijn , zout en peper en laat 5 minuten zonder deksel sudderen. Af en toe roeren.
Voeg al roerende de mie toe. Goed mengen en 5 minuten blijven roerbakken.
Garneren met gebakken lente-uitje en serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beppio


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beppio
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top