1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Gado gado
  5. Gado Gado

Gado Gado

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-1998

Ingrediënten 4 personen


- 500 gr gemengde groenten(kool,spercibonen,
tauge enz.)
- 1/2 komkommer
- 1 grote tomaat
- 1/2 blok tahoe
- 2 hardgekookte eieren
- kroepoek oedang
- 2 el peterselie
- suiker
- zout
- azijn
-olie
Voor de saus: - 1/2 pot pindakaas
- 1 tl trassie
- 1 fijngesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels bruine suiker
- zout
- 1 el ketjap
- 1 theelepel kentjoer
- 2 el olie



Het originele indische recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de groenten beet gaar.
Laat ze uitlekken en rangschik ze.
Bak de tahoe in blokjes in de olie.
Strooi dit over de groenten.
Snijd de komkommmer in kleine stukjes en doe ze in een kom.
Doe hierbij de fijngesneden tomaat en giet er wat azijn over heen.
Voeg suiker en zout naar smaak toe.
Bak nu de uien, knoflook, sambal en trassie in de olie gaar.
Roer de pindakaas erdoor.
Voeg wat suiker en zout naar smaak toe.
Maak de saus af met kentjoer, ketjap en water.
de saus mag niet te dik zijn!!
Giet nu de saus over de groenten.
Hierboven op kot het kokkommer mengsel.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Garneren met plakjes hardgekookte ei,
en kroepoek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teddy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teddy
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top