- 500 gr gemengde groenten(kool,spercibonen,
tauge enz.)
- 1/2 komkommer
- 1 grote tomaat
- 1/2 blok tahoe
- 2 hardgekookte eieren
- kroepoek oedang
- 2 el peterselie
- suiker
- zout
- azijn
-olie
Voor de saus: - 1/2 pot pindakaas
- 1 tl trassie
- 1 fijngesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels bruine suiker
- zout
- 1 el ketjap
- 1 theelepel kentjoer
- 2 el olie
Het originele indische recept.
Kook de groenten beet gaar.
Laat ze uitlekken en rangschik ze.
Bak de tahoe in blokjes in de olie.
Strooi dit over de groenten.
Snijd de komkommmer in kleine stukjes en doe ze in een kom.
Doe hierbij de fijngesneden tomaat en giet er wat azijn over heen.
Voeg suiker en zout naar smaak toe.
Bak nu de uien, knoflook, sambal en trassie in de olie gaar.
Roer de pindakaas erdoor.
Voeg wat suiker en zout naar smaak toe.
Maak de saus af met kentjoer, ketjap en water.
de saus mag niet te dik zijn!!
Giet nu de saus over de groenten.
Hierboven op kot het kokkommer mengsel.
Garneren met plakjes hardgekookte ei,
en kroepoek.