pasta-tonijnsalade

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

Een lekker tussendoortje van koude pasta met tonijn uit Italie

Deel dit recept

Ingrediënten
* blik tonijn (op olie)
* pastawokkels (fusilli)
* rode paprika (of deel daarvan)
* gele paprika (of deel daarvan)
* 2 augurken
* sjalotje
* nog wat olijfolie extra vergine
* heel klein scheutje appelazijn
* peper en zout van de molen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Sjalot, augurken en paprika's in kleine blokjes snijden, tonijn fijnprakken.

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente met wat zout en voeg daar, nadat de pasta iets is afgekoeld alle andere ingredienten aan toe.
Laat nu de smaken in de pasta trekken totdat deze is afgekoeld. Je zult zien dat na een aantal keren maken je zelf het evenwicht vindt in de hoeveelheden.
Smakelijk eten!

Serveertip

Gewoon als klein lunchgerecht op een warme zomerdag lekker op een bordje met wat brood en misschien een klein glaasje droge witte wijn?

TIP: je kunt hier ook de tonijn vervangen door stukjes knakworst en blokjes gekookte ham!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten