Toetje

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-1998

Limoenmousse met frambozen

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
350gr. rood fruit (bij voorkeur frambozen),1,5 dl limoensap,25gr. suiker,2 blaadjes gelatine in koud water geweekt en uitgelekt,15 gr. limoenschil,fijngesneden en geblancheerd,2,5 dl slagroom,geklopt,100gr. kristalsuiker,2 eiwitten,een weinig frambozenlikeur.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer of garde,spatel ,steelpannetje.

Voorbereiding

Limoenschil blancheren en fijnsnijden,room kloppen.

Bereidingswijze

Verhit in een kleine pan een derde van het limoensap met de suiker.Laat de suiker oplossen.Haal de pan van de hittebron,roer er de gelatine door om ook die op te lossen en voeg dan het resterende sap en de limoenschilletjes toe.De kristalsuiker en de eiwitten tot een stevige meringue kloppen.Giet het limoenmengsel over de meringue en spatel het sap voorzichtig door de meringue (roer niet te veel).Spatel de geklopte room voorzichtig door het mengsel.Verwerk de mousse meteen,voordat de gelatine begint te stijven.

Serveertip

Neem zes glazen en leg op de bodem een zestal frambozen.Besprenkel de vruchten met frambozenlikeur.Vul de glazen met mousse tot 2 cm van de rand.Versier met frambozen,een blaadje munt en bloemsuiker.

Laatste reacties

tommm226 avatar
tommm226 05-12-2008

bij voorkeur ? kloppen de combinaties dan nog wel??

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten