1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. IJssneeuwballen met mangosaus

IJssneeuwballen met mangosaus

Door: swisscook

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-12-1998

Ingrediënten 4 personen


1 grote rijpe mango, 1 sinaasappel, 1 eetlepel citroensap, 1.5 eetlepel, poedersuiker, 2 takjes munt, 0,75 liter vanilleroomijs, 50 gram geraspte kokos


Verder heb je nodig


Foodprocessor of staafmixer


Een tropisch wintertoetje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mango schillen, vruchtvlees van pit lossnijden en pureren. Sinaasappel uitpersen. Sinaasappelsap en citroensap door mangopuree roeren. Op smaak brengen met poedersuiker. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

Munt in toefjes van takjes nemen. Ijs uit de diepvries nemen. Mangosaus nogmaals doorroeren en over vier borden verdelen. Kokos in een diep bord strooien. IJsbolletjeslepel in heet water dompelen. Van ijs een bolletje maken en door de kokos rollen. IJs-sneeuwbal op bord leggen. Zo nog 11 sneeuwballen maken. Garneren met toefjes Munt

Serveertip

Dit nagerecht is ook heel lekker met andere soorten ijs b.v. bananenroomijs, chocoladeroomijs, straciatellaroomijs



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swisscook
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top