1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tournedos Met Rode Wijnsaus

Tournedos Met Rode Wijnsaus

Door: emmie

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-1998

Ingrediënten 4 personen


4 tournedos elk van 100gr.
zout en peper
15 gr. boter + 1 eetlepel olie

saus: 1 kleine ui, 15 gram boter, 1 laurierblaadje, 2takjes verse peterselie
1/4 liter rode wijn, 1/4liter bouillon of runderfond, 50 gram harde boter.



Kerstmenu

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De tournedos met keukenpapier droogdeppen en met zout en peper inwrijven. De ui pellen en fijnsnipperen.

Bereidingswijze

Voor de saus de boter heet laten worden en hierna de ui met het laurierblaadje en de grofgehakte peterselie fruiten tot de ui zacht is.De wijn en de fond toevoegen en de vloeistof tot de helft inkoken.Alles boven een schone pan zeven en tot gebruik laten staan. De boter en de olie verhitten, de tournedos snel aan beide kanten bruinbakken en kort nabakken, afhankelijk van hoe hij wordt geserveerd (van rauw tot doorbakken).De saus al roerend verwarmen. De harde boter er klontje voor klontje door roeren zodat de saus enigzins wordt gebonden.

Serveertip

Serveren met stoofperen, parijse aardappelen en spruiten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top