Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes

Door: manna

  • Regionaal, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-1998

Ingrediënten 10 personen


1 pak witte broodmix
1 kilo kalfsgehakt
flinke snuf versgemalen nootmuskaat
peper
zout
3 eidooiers
3 sneden oud wit brood (zonder korst) in een paar eetlepels melk geweekt
eventueel eetlepel peterselie

Varieren met kruiden kan ook: kruid het vlees eens met oregano, rozemarijn of thijm.



Voor een Brabantse kerstontbijt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid het brooddeeg zoals op het pak staat beschreven.

Bereidingswijze

Kruid het gehakt met flink wat versgemalen nootmuskaat, peper, zout. Voeg 3 eidooiers en het geweekte brood toe. Proef goed op smaak af, eventueel door een klein bolletje 15 sec. in de magnetron de leggen.
Vorm kleine worstjes van ongeveer 30 gram
Vorm van het brooddeeg kleine bolletjes eveneens van 30 gram. (voor worstebroodjes van ongeveer 1 dm.
Rol het deeg uit en verpak elk worstje in een lapje deeg. Knijp de randjes goed dicht en rol ze dan mooi in vorm. Leg de worstenbroodjes naast elkaar op een ingevet bakblik. Houd voldoende tussenruimte. Smeer de bovenkanten van de broodjes met een kwastje in met opgeklopt ei. Prik in elk broodje met een houten prikker 3 gaatjes.
Bak de broodjes in een voorverwarmde oven (hoogste stand) tot ze goudbruin zijn. Na ongeveer 20 minuten zijn ze goed.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manna
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top