limburgs zuurvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-12-1998

Vlees in het zuur op "echt" limburgse wijze.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond runderlappen in grote stukken gesneden, 4 grote uien in ringen, 2 dl. azijn, 2 laurierblaadjes, 5 hele kruidnagelen. 10 peperkorrels, 2 sneden ontbijtkoek in stukjes gesneden, 1 eetlepel appelstroop, 2 theelepels suiker en evt. bindmiddel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de runderlappen samen met de uien en de kruinagel, laurier, peperkorrels en de azijn in een kom zodat ze een hele nacht kunnen marineren. Voeg eventueel zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
De volgende dag wordt het vlees samen met de kruiden en de uien gebakken. Het water-azijn mengsel wordt in kleine scheutjes tijdens het sudderen toegevoegd. Het vlees moet ongeveer 2-2,5 uur sudderen. Als het vlees gaar is worden de kruiden eruit gehaald en da ontbijtkoek, de appelstroop en de suiker toegevoegd. Eventueel kun je het nog binden met wat bindmiddel, maar meestal is dit niet nodig omdat de ontbijtkoek al goed bindt.
Eet smakelijk !

Serveertip

Dit gerecht is heel lekker met gekookte aardappelen en rode kool.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten