Stoofpeertjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-12-1998

Ouderwets recept van die heerlijke Wilde Giesemannekes die zo lekker zijn bij wild!

Deel dit recept

Ingrediënten
* 1 kilo stoofpeertjes * halve liter rode wijn
* scheut rode port
* water
* 3 kruidnagels
* 2 kaneelstokjes
* 1 eetlepel cranberrysaus
* 4 eetl. suiker of naar smaak zoeter of minder zoet.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan

Voorbereiding

De peertjes schillen en het steeltje laten zitten.

Bereidingswijze

Peertjes naast elkaar in pan; wijn en port erbij en het vocht aanvullen met water tot peertjes onderstaan. De kruiden en suiker toevoegen.
Aan de kook brengen en vervolgens op "laag vuur" nog twee uurtjes laten "sudderen".
Het vocht naar eigen keuze wat binden of zo laten.

Serveertip

Warm of koud serveren bij wildgerecht.
Heerlijk!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 15-01-2009

lekker ben gek op stoofperen, ga ik meenemen. en vaker maken dan alleen met kerst haha groetjes anita

marijke74 avatar
marijke74 27-12-2008

Erg lekker recept,stond met kerst op het menu,we hebben er van gesmuld!

toni avatar
toni 27-12-1998

Beste smulmama, Dit is een overheerlijk gerecht en tevens te gebruiken in diverse menu's.Je mag er zeker van zijn dat ik ga experimenteren met dit gerecht,waarvan ik trouwens de bevindingen en gerechten ga bespreken op mijn smulpagina.Een kijkje op jou pagina is een streling voor de smaakpapillen en niet goed voor het gewicht.Kortom heelijk lekker. groetje Toni

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten