Stoofpeertjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.

Ouderwets recept van die heerlijke Wilde Giesemannekes die zo lekker zijn bij wild!

Deel dit recept

Ingrediënten
* 1 kilo stoofpeertjes * halve liter rode wijn
* scheut rode port
* water
* 3 kruidnagels
* 2 kaneelstokjes
* 1 eetlepel cranberrysaus
* 4 eetl. suiker of naar smaak zoeter of minder zoet.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Kookpan

Voorbereiding

De peertjes schillen en het steeltje laten zitten.

Bereidingswijze

Peertjes naast elkaar in pan; wijn en port erbij en het vocht aanvullen met water tot peertjes onderstaan. De kruiden en suiker toevoegen.
Aan de kook brengen en vervolgens op "laag vuur" nog twee uurtjes laten "sudderen".
Het vocht naar eigen keuze wat binden of zo laten.

Serveertip

Warm of koud serveren bij wildgerecht.
Heerlijk!!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten