Stoofpeertjes
- Nederlands, Bijgerecht
- > 120 min.
Ouderwets recept van die heerlijke Wilde Giesemannekes die zo lekker zijn bij wild!
Ingrediënten
* 1 kilo stoofpeertjes * halve liter rode wijn* scheut rode port
* water
* 3 kruidnagels
* 2 kaneelstokjes
* 1 eetlepel cranberrysaus
* 4 eetl. suiker of naar smaak zoeter of minder zoet.
Benodigdheden
Kookpan
Voorbereiding
De peertjes schillen en het steeltje laten zitten.
Bereidingswijze
Peertjes naast elkaar in pan; wijn en port erbij en het vocht aanvullen met water tot peertjes onderstaan. De kruiden en suiker toevoegen.
Aan de kook brengen en vervolgens op "laag vuur" nog twee uurtjes laten "sudderen".
Het vocht naar eigen keuze wat binden of zo laten.
Serveertip
Warm of koud serveren bij wildgerecht.
Heerlijk!!