1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Boeuf bourguignon
  6. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Door: kant

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-12-1998

Ingrediënten 4 personen


1 kilo lendenlappen,
100 gram varkensvlees,
1 dikke plak ontbijtspek (150 gram),
50 gram boter,
2 eetlepels zonnebloemolie,
12 sjalotjes,
25 gram bloem,
1,5 dl bouillon,
2 teentjes knoflook,
zwarte peper,
1 klein blikje tomatenpuree
zout,
1/2 liter rode wijn (bordeaux),
150 gram champignons,
peterselie en een laurierblad



Heerlijk recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Lendelappen in grote dobbelstenen snijden.
Champignons door midden snijden.
Knoflook uitpersen.
Sjalotjes schoonmaken en klein snijden.
Ontbijtspek in kleine reepjes snijden.

Bereidingswijze

Varkensvlees ongeveer 5 minuten laten koken in een pannetje met zuur (augurkenzuur). Boter en olie in pan, de sjalotjes, ontbijtspek, champignons bakken en deze laten uitlekken. In hetzelfde vet de lendelappen en het varkensvlees braden en deze ook weer laten uitlekken. De bloem en boter en de olie bij elkaar in een pannetje en hierbij de bouillon doen (roux), de knoflook, peper en zout toevoegen naar smaak.
Doe het vlees,sjalotjes,champignons,roux, tomatenpuree in een grote pot(met deksel). Wijn opwarmen in een pannetjes en deze aansteken (alcohol eruit)en ook deze in de pot. Peterselie, laurierblad in de pot en deze ongeveer 2 uur of langer met gesloten deksel in de oven plaatsen op ongeveer 150 graden.

Serveertip

Serveer bij dit gerecht gebakken aardappelen, stoofperen en als een tussendoortje de meloenspoom.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kant
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top