ovenschotel met rijst en groente

  • Frans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-12-1998

Hoofdgerecht voor vier personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 liter gekookte rijst - 200 gram broccoli (in roosjes) - 1 middelgrote wortel (in schijfjes) - handvol spinazie (grondig gewassen en fijngehakt) - 2 middelgrote tomaten (elk in acht stukjes) -
1 dl olijfolie - 0,5 theelepel asafoetida - 1/3 kop parmezaanse kaas - 1,5 kop geraapte vegetarische kaas - 3 eetlepels broodkruimels - 1 theelepel zout -0,5 theelepel zwarte peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op stand 4. Stoom de broccoli en de wortels bijna gaar. Zet een grote koekepan op het vuur, doe er olie in, voeg dan de asafoetida toe en de tomaten en laat ze vijf minuten bakken. Doe de spinazie nu in de pan. Laat alles nog 3 minuten doorbakken. Meng de rijst en de groente in een grote kom. Doe er een theelepel zout bij, of wat meer als je geen zout bij de rijst hebt gedaan. Vervolgens alle ingredienten toevoegen, op 1/3 van de geraspte kaas na. Luchtig doorscheppen. Breng de rijst over in een ovenschaal en zet hem in de oven. Na een minuut of tien haal je het deksel ervan af. Laat de schaal nog eens 10 minuten in de oven staan. Meteen opdienen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten