1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

Door: chocotofje

  • Internationaal, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-1998

Ingrediënten


250 gram roomboter
250 ml slagroom
250 gr fijne kristalsuiker
ca. 400 gram chocolade
cacaopoeder



Ruwe bolster, blanke pit.. een ouderwets lekkere slagroomtruffel zoals je die bij de betere banketbakker koopt

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook slagroom en suiker op een laag pitje totdat alle suiker is opgelost. Af laten koelen tot ca. 20 graden

Bereidingswijze

Roer de boter romig. Voeg de suikersiroop in beetjes toe, zodat het goed wordt opgenomen. Doe de ontstane smurrie over in een spuitzak. Spuit op bakpapier streepjes van ca. 2-3 cm lengte, en bevries deze in ca. 45 minuten in de diepvriezer. Smelt de chocolade au bain marie, en haal telkens max. 10 streepjes uit de vriezer. Haal deze door de chocolade ( dit gaat het makkelijkst met 2 vorken en rol ze door de cacao poeder. Op laten stijven; dit mag in de koelkast. Je kunt ze ook meteen invriezen; ze zijn dan max. 2 maanden houdbaar ( als je dat volhoudt...)



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chocotofje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top