Toastjes

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-12-1998

enkele ideetjes voor toastjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
toastjes of crackers
boter
gerookte zalm
gekookte eieren in plakken gesneden
rookvlees
tonijnsalade* recept volgt
kalkoen of kippeborst van de delikatessen dun gesneden
brie, camembert of andere kaas naar keus
pate
dille, peterselie
paar schijfjes citroen, kiwi of aardbeien
"rode" of zwarte kaviaar
kappertjes
aspic* recept volgt
mayonaise uit een tube of zelf een spuitzakje maken van papier.
en andere beleggen en garnering naar keus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
papieren spuitzakje (indien nodig)
messen
kwastje
2 kommetjes
mooie serveerschaal of plank
aspic* 1 zakje gelatine poeder wellen in wat water (ongeveer 3 el warm water)
1 klein bouillon blokje oplossen in kokend water, een beetje laten afkoelen en de gelatine erin oplossen.
gebruiken als het nog vloeibaar is anders voorzichtig opwarmen in magnetron of au-bain-marie.
blikje tonijn goed uitpersen met het deksel.
in een schaaltje doen, 2 el mayonaise en peper naar smaak toevoegen.
niet te veel verdunnen.

Voorbereiding

peterselie en dille wassen en goed droog deppen op keukenpapier
de eieren koken en koud laten worden, dan in plakken snijden met een ei snijder

Bereidingswijze

de toastjes of crackers besmeren met boter.
garneren:
gerookte zalm met kappertjes en dille
gekookt ei met kaviaar
kleine stukjes kaas met kiwi of aardbei
kalkoen met kiwi of mandarijn
tonijnsalade met stukje ei.
de toastjes met aspic bestrijken voor je de garnering erop doet. zo blijven ze lang "vers"

Serveertip

dit zijn alleen maar enige mogelijkheden.
gebruik je fantasie en de levensmiddelen die je zelf het lekkerst vindt en probeer ze uit.
de diverse kleuren maken dat de schaal waar je het op presenteert er erg leuk uit ziet.

Laatste reacties

chandag avatar
chandag 23-11-1999

Heerlijk.

chandag avatar
chandag 22-11-1999

Ik ga dit de komende feestdagen proberen. groetjes van Gerrie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten