1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Eendenborst Met Appels

Eendenborst Met Appels

Door: elliescheer

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-1998

Ingrediënten 6 personen


6 eendenborsten
bakboter of margarine
2 kleine uien
verse Rozemarijn
8 kleine handappels
100 g walnoten
3? dl droge cider of appelwijn
1 pakje roomfris
3 el calvados



Dit is een heerlijk hoofdgerecht op z'n Frans

Ontdek meer:

Voorbereiding


Warm de oven voor tot 225?C, schakel dan de grill in. Schuif het rooster iets boven het midden. Kerf de speklaag van de eendfilets evenwijdig in. Verhit 50 g bakboter in de braadpan en bak de eendenborstfilets aan de vleeskant 3 min. Schenk het bakvet in een precies passende ovenschaal. Leg er 4 takjes rozemarijn op. Leg de filets met de speklaag naar boven, elk op een rozemarijntak in de schaal. Schil en boor de appels en snijd ze doormidden, leg ze met de vlakke kant naar boven om de eendenborstfilets en besprenkel ze met (in totaal 1 dl) cider. Strooi de walnoten erbij. Schuif de schaal op het rooster onder de grill en bak de filets 10 min. zodat het spek knapperig wordt. Maak ondertussen de saus: snipper de ui heel fijn, doe deze met de cider en de roomfris in een sauspan en kook het in tot er ? ?l saus over is. Zeef de saus en breng deze op smaak met zout en peper. Flambeer in een soeplepel de calvados en schenk dit over de eendenborst en appeltjes.
Bij dit menu past een eigenzinnige wijn, zoals een Muscat uit de Elzas. Dat is een droge witte wijn gemaakt van zoete muskaatdruiven. Je proeft de druifjes, terwijl het toch geen zoete wijn is.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elliescheer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top