Moussaka
- Grieks, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-12-1998
De overbekende Griekse aubergine-gehakt-en-aardappelschotel
Ingrediënten 2 personen
* 300 gr. (lams)gehakt* 2 aubergines, zakje aardappelplakjes, ui, knoflook
* blikje tomatenpuree, blikje stukjes tomaat
* zakje wittesauspoeder (of maak zelf een bechemelsaus)
* 1,5 dl droge witte wijn, 3 dl melk
* 1 ei
* 1 tl kaneelpoeder, beetje suiker
* 100 gr geraspte kaas
Voorbereiding
* ovenschaal invetten met olijfolie
* oven voorverwarmen
* Snijd de aubergines in de lengte in plakjes en leg ze weg in keukenpapier
Bereidingswijze
* bak gehakt in olijfolie rul
* voeg ui en knoflook toe, evenals de tomatenpuree (ca. 5 min op hoog vuur bakken)
* tomatenblokjes, wijn, kaneel en suiker erbij en 20 min laten stoven
* bak de aubergines in een grilpan
* bereid de witte saus met 3 dl melk, het ei en 75 gr kaas
* vul de ovenschaal om en om met aubergine, gehakt, aardappelplakjes en de kaassaus
* strooi bovenop de rest van de kaas
* afbakken in de oven (ca. 45 min)
Laatste reacties
Ik heb dit nog niet zelf uitgeprobeerd, maar wel het kant en klaar Wereldgerechtenpak van Knorr. Voeg daar zelf aubergine toe en smullen maar!