1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Moussaka
  5. Moussaka

Moussaka

Door: eediete

  • Grieks, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-1998

Ingrediënten 2 personen


* 300 gr. (lams)gehakt
* 2 aubergines, zakje aardappelplakjes, ui, knoflook
* blikje tomatenpuree, blikje stukjes tomaat
* zakje wittesauspoeder (of maak zelf een bechemelsaus)
* 1,5 dl droge witte wijn, 3 dl melk
* 1 ei
* 1 tl kaneelpoeder, beetje suiker
* 100 gr geraspte kaas



De overbekende Griekse aubergine-gehakt-en-aardappelschotel

Ontdek meer:

Voorbereiding

* ovenschaal invetten met olijfolie
* oven voorverwarmen
* Snijd de aubergines in de lengte in plakjes en leg ze weg in keukenpapier

Bereidingswijze

* bak gehakt in olijfolie rul
* voeg ui en knoflook toe, evenals de tomatenpuree (ca. 5 min op hoog vuur bakken)
* tomatenblokjes, wijn, kaneel en suiker erbij en 20 min laten stoven
* bak de aubergines in een grilpan
* bereid de witte saus met 3 dl melk, het ei en 75 gr kaas
* vul de ovenschaal om en om met aubergine, gehakt, aardappelplakjes en de kaassaus
* strooi bovenop de rest van de kaas
* afbakken in de oven (ca. 45 min)



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eediete
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top