Minestrone
- Italiaans, Soep
- 20-30 min.
Italiaanse groentesoep
Ingrediënten 2 personen
1 ui - 2 stengels bleekselderij - 3 eetlepels olijfolie - 75 gram magere spekreepjes - 250 gram gesneden soepgroente - 1 blikje tomatenblokjes - 2 vlees- of kippebouillontabletten - 75 gram macaroni - 1 klein potje witte bonen - 1 eetlepel pesto - zout, peper - 75 gram geraspte kaas.Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Verhit de olie in een pan en bak de spekreepjes zachtjes uit. Voeg de ui, bleekselderij en soepgroente toe en bak die zachtjes circa drie minuten mee. Voeg de tomaten met het sap, de bouillontabletten en ? liter water toe en breng het geheel aan de kook. Roer de macaroni door de soep en laat hem circa 15 minuten zachtjes koken., roer na 10 minuten de bonen erdoor. Roer de pesto door de soep en breng hem op smaak met zout en peper. Geef de kaas erbij.
Serveertip
Variatie: bak eerst 50 gram in blokjes gesneden ontbijtspek in olie, voeg dan pas de groente toe. Of roer vlak voor het opdienen 2-3 eetlepels fijngehakte basilicumblaadjes door de soep.