saltimbocca alla romana (vlees uit rome)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

'Spring in de mond' is de letterlijke vertaling van dit traditionele Romeinse gerecht. Wie
wil weten wat hiermee bedoeld wordt moet maar proeven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stuk(s) kalfsschnitzels
4 plak(ken) prosciutto
8 stuk(s) salieblaadjes
4 stuk(s) cocktailprikkers
4 eetlepel(s) bloem
naar smaak peper
naar smaak zout
50 gram boter
1 deciliter(s) wijn (wit, droog)


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
EXTRA NODIG:
4 stuk(s) cocktailprikkers

Bereidingswijze

- Leg op elke schnitzel een plakje prosciutto (een soort rauwe ham), de randjes
mogen niet overhangen, en 2 salieblaadjes.
- Rol de schnitzels op en zet ze elk vast met een cocktailprikker.
- Vermeng de bloem met peper en zout naar smaak.
- Wentel de rolletjes door het bloemmengsel.
- Verhit de helft van de boter en bak de vleesrolletjes rondom goudbruin (ca. 3 min.).
- Verhit de wijn in een ander pannetje en schenk het over het vlees.
- Laat de wijn 1 minuut doorkoken.
- Neem het vlees uit de pan en klop de rest van de boter in stukjes door de saus.
- Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Haal de cocktailprikkers uit het vlees en serveer direct.

Serveertip

Lekker met lintmacaroni en roergebakken spinazie met knoflook.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten