1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimbocca
  6. saltimbocca alla romana (vlees uit rome)

saltimbocca alla romana (vlees uit rome)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-1998

Ingrediënten 4 personen


4 stuk(s) kalfsschnitzels
4 plak(ken) prosciutto
8 stuk(s) salieblaadjes
4 stuk(s) cocktailprikkers
4 eetlepel(s) bloem
naar smaak peper
naar smaak zout
50 gram boter
1 deciliter(s) wijn (wit, droog)



Verder heb je nodig


EXTRA NODIG:
4 stuk(s) cocktailprikkers


'Spring in de mond' is de letterlijke vertaling van dit traditionele Romeinse gerecht. Wie
wil weten wat hiermee bedoeld wordt moet maar proeven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

- Leg op elke schnitzel een plakje prosciutto (een soort rauwe ham), de randjes
mogen niet overhangen, en 2 salieblaadjes.
- Rol de schnitzels op en zet ze elk vast met een cocktailprikker.
- Vermeng de bloem met peper en zout naar smaak.
- Wentel de rolletjes door het bloemmengsel.
- Verhit de helft van de boter en bak de vleesrolletjes rondom goudbruin (ca. 3 min.).
- Verhit de wijn in een ander pannetje en schenk het over het vlees.
- Laat de wijn 1 minuut doorkoken.
- Neem het vlees uit de pan en klop de rest van de boter in stukjes door de saus.
- Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Haal de cocktailprikkers uit het vlees en serveer direct.

Serveertip

Lekker met lintmacaroni en roergebakken spinazie met knoflook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top