1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Kip-Rijstpannetje

Kip-Rijstpannetje

Door: smakelijk

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-1998

Ingrediënten 4 personen


250g zilvervliesrijst
1 ui
1 kleine rode, groene en gele paprika
1 vleestomaat
500 g kipfilets
1 teentje knoflook
2 el olie
zout en zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
2el boter
1 bosje peterselie



Voordelig en gezond
De Kippannetje is vetarm en eiwitrijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Water met zout in een pan de kook brengen en de rijst in 20 min. hierin beetgaar koken. In
een zeef gieten en goed laten uitlekken.
De ui snipperen.
De paprika`s halveren, schoonmaken en in reepjes snijden.
De tomaat ontvellen en in blokjes snijden.
De kipfilets in grove stukken snijden.
De knoflook pellen.

Bereidingswijze

De olie in een grote pan verhitten. De stukjes kip toevoegen en 5 min. bakken. De knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Uit de pan nemen en warm houden.
De poter in de pan smelten. Ui en paprikareepjes toevoegen en op een laag vuur 5 min. bakken. De rijst en de tomatenblokjes toevorgen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
De stukjes kipfilet erop leggen. Het deksel op de pan doen en het geheel op een laag vuur in 10 min. gaar laten worden. De peterselie wassen, van de steeltjes knippen, fijnhakken en voor het serveren over het gercht strooien.



Deel dit recept

Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smakelijk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top