Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Sinaasappel-oliebollen (12 stuks)

Sinaasappel-oliebollen (12 stuks)

Door: jansje

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-12-1998

Ingrediënten


50 g rozijnen
25 g krenten
250 g bloem
1 tl zout
1 zakje gedroogde gist
2 dl melk
1/2 ei
2 dl sinaasappelsap
2 el sinaasappelmarmelade



Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een pannetje de sinaasappelsap aan de kook brengen en hierin de rozijnen en krenten ca. 10 min. laten weken.
Intussen het beslag maken.
De bloem en zout zeven in een kom.
De gist er goed door roeren.
In een pannetje de melk tot lauw verwarmen.
In een ander kommejte het ei loskloppen.
Het losgeklopte ei (van het vuur af) door de melk roeren.
In het midden van de bloemmengsel een kuiltje maken en scheutje voor scheutje het melkmengsel met een houten lepel of een Mixer met deeghaken vanuit het midden door het mengsel roeren.
Ca. 5 min. blijven roeren tot het een glad beslag is.
Het beslag is goed als het in stukken van de lepel valt.
De krenten en rozijnen laten uitlekken.
Dit alles door het beslag roeren en ook de sinaasappelmarmelade.
De kom afdekken met plasticfolie.
Op een warme plaats (in de oven op 50?C of in een bak met heet water)het beslag ca. 1 uur laten rijzen tot de volume verdubbeld is.
Beslag daarna niet meer doorroeren.
Een vergiet bekleden met keukenpapier.
In een pan olie verhitten tto 175?C of tot er een witte damp afkomt.
Een metalen ijsbolletjeslepel of 2 eetlepels in de hete olie dopen.
Met de ijsbolletjeslepel berje beslag uit de kom scheppen en in de olie laten glijden, of met 1 eetlepel een bergje beslag uit de kom scheppen en met de andere lepel het beslag in de olie schuiven.
Oliebollen met niet meer dan 5 tegelijk in ca. 5 min. goudbruin en gaar frituren, halverwege met een vork keren.
Oliebollen met een schuimspaan uit de olie nemen en in een vergiet laten uitlekken.
De rest van de oliebollen op dezelfde manier frituren.
Oliebollen op een schaal leggen en eventueel bestrooien emt poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jansje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top