1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Gnocchi
  6. Gnocchi Met Groente

Gnocchi Met Groente

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-12-1998

Ingrediënten 3 personen


200 gr oudbakken volkorenbrood
1/8 liter hete melk
1 ui
1 teentje knoflook
100 gr wortel
1 venkelknol
2 eieren
zout
nootmuskaat
cayennepeper
paneermeel
175 gr pizzatomaten uit blik
50 gr creme fraiche
1 el gedroogde oregano
150 gr geraspte kaas
1 el boter



Gnocchi van volkorenbrood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de sneetjes brood in soldaatjes, leg ze in een schotel en overgiet ze met de hete melk. laat intrekken totdat het brood heel mals is.

Hak de ui en knoflook fijn, schil en rasp de wortel, hak het venkelgroen. Mang samen met de eieren, zout, nootmuskaat en cayennepeper door het geweekte brood. Kneed tot een zachte massa.

Breng in een grote kookpan ruim water met zout aan de kook. Vorm een nootvormig proefknoedeltje van het broodbeslag en laat in 5 minuten garen.
Rol de overige knoedels en kook ze gaar. Mocht het deeg te zacht zijn, kneed er dan 2 tot 3 eetlepels paneermeel door.

Verwarm de oven voor op 200 gr (heteluchtoven 180 gr, gasoven stand 3). Schep met een schuimspaan de knoedels uit de pan, laat ze uitdruipen en leg de naast elkaar in een gratineerschotel.
Halveer de venkelknol, verwijder de stronk. Snijd hem in reepjes. Meng de pizzatomaten, creme fraiche, oregano en een derde van de kaas; schep over de gnocchi en breng op smaak met zout. Strooi de overige kaas er over en leg er vlokjes boter op.

Zet de schotel in het middel van de oven. Gratineer gedurende 25 minuten.

Serveertip

Het brood mag tamelijk uitgedroogd zijn, maar niet te hard. Het kan dan gemakkelijk worden versneden en welt behoorlijk in de melk, zodat de gnocchi zacht en luchtig worden.

Per portie : 580 cal/2423 joules
9 gr voedingsvezel
265 mg cholesterol



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeefer


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeefer
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top