1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Gnocchi
  6. gnocchi

gnocchi

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-1998

Ingrediënten 4 personen


600 gr aardappels
3 eieren
50 gr geraspte kaas
100 gr tarwebloem
peper
paneermeel
olijfolie



Gnocchi van Aardappel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardappels en kook ze gaar. Speol ze even onde de koude kraan af en pel ze. Stamp ze fijn met eenpureestamper. Voeg 2 eieren toe, de geraspte kaas en de bloem en kneed dit tot een stevog deeg. Voeg desgewenst wat peper toe.

Verdeel het deeg in rolletjes met een doorsnee van ongeveer 2 cm. Snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Je kunt ook balletjes maken en deze een beetje plat slaan.

Klop het laatste ei los. Haal de gnocchi eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de paneermeel.
Bak de gnocchi in een scheutje hete olijfolie in de koekepan aan alle kantenlichtbruin

Serveertip

Eigenlijk zijn gnocchi een leuke manier om aardappels te presenteren. Het kost niet meer tijd dan het maken van aardappelpuree



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeefer


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeefer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top