1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. appelbeignets

appelbeignets

Door: oud_en_nieuw

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-1998

Ingrediënten 16 personen



3 a 4 handappelen - 15 g suiker - theelepel kaneel - 100 g zelfrijzend bekmeel of 100 g bloem en 3 g bakpoeder - 2 g zout - 1 1/2 dl melk -1/4 ei - olie.



Met zelfrijzend bakmeel, ca. 16 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De appelen boren, schillen, in dikke plakken snijden en bestrooien met een mengsel van de suiker er] de kaneel en hiermee 5 min. laten staan. Van het zelfrijzend bakmeel of de bloem en het bakpoeder, het zout, de melk, en het ei een beslag maken. Verdere bereiding zie bij appelbeignets met gist.

Serveertip

Ananasbeignets; abrikozenbeignete, bananenbeignete De appelschijven vervangen door gehalveerde uitgelekte ananasschijven of geweekte, uitgelekte abrikozen, of de in schuine schijven gesneden of gehalveerde banaan. Deze kunnen ook bij vlees en visgerechten worden gegeven.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oud_en_nieuw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top