Italiaanse tomatensoep
- Italiaans, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-12-1998
Deze soep kan vrij eenvoudig gemaakt worden en is een zuppa buonissima!
Ingrediënten 6 personen
* enkele eetlepels olijfolie extra vergine* 2 sjalotten
* 1 grote ui
* 2 tenen knoflook
* 2 kruidenbouillonblokken
* 2 blikken gepelde pomodori (langwerpige
Italiaanse tomaten) in blik
* een toefje verse basilicum
* 1 eetlepel suiker
* 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie
* water
* verse peper en zout uit de molen
* room culinair
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 153,48 kcal |
Koolhydraten | 12,65 g |
Eiwitten | 2,88 g |
Vetten | 9,57 g |
Benodigdheden
Vergiet, soeppan, snijplank en scherp mes; elektrische staafmixerVoorbereiding
Tomaten in vergiet laten uitlekken; sap opvangen en bewaren; ui en sjalotten fijnsnijden evenals de tenen knoflook; peterselie wassen en fijnsnijden;
Bereidingswijze
In de olie fruit je de ui, sjalot en knoflook enkele minuten. Let op dat de knoflook niet bruin wordt! Snij de pomodori fijn en doe ze in de pan met de kruidenblokjes. Voeg ook het tomatennat toe en de suiker. Snipper de basilicumblaadjes fijn in de soep.
Laat dit geheel zo'n 20 minuten zacht pruttelen. Peterselie, peper en zout toevoegen. Na 5 minuten dit geheel met de staafmixer fijnmaken. Als de soep erg dik is (let op: deze soep behoort wel enigzins dik te zijn!) dan kun je er wat water aan toevoegen.
Serveertip
De soep opdienen in voorverwarmde soepkommem
en garneren met een scheutje room en nog een klein toefje peterselie.
Erbij wat brood.
Buon appetito
Laatste reacties
Heerlijk soepje, redelijk eenvoudig te maken en doet niet onder van de variant in Italiaanse restaurants
Heerlijk soepje, we hebben ervan gesmuld.
3 dec. 2013 Zonder al deze lovende recencies gelezen te hebben vandaag je soep meegenomen. ("SMul = tenslotte een beetje in de soep") een enigzins aangepaste versie gemaakt. Het was vast een goede keuze ;) Nu nog even wachten op de reactie v/d huisgenoten. Groeten C
Lijkt me heerlijk neem ik graag mee. Ga van de week de soep maken. Zal laten weten hoe het smaakte. Dank voor het delen. Gr Karinn
Heerlijke soep, ik heb genoten.
Zelfde recept maar dan met verse tomaten is helemaal superlekker!
Heb hem al vaker gemaakt en hij wordt volop gegeten zelfs door de niet zo tomatensoep liefhebbers. Ik doe er overigens soepballetje op zijn italiaans door. Bizar lekker recept.
Gisteren gemaakt, erg lekker, ga deze soep zeker vaker maken. Bedankt! margreeth
Vandaag zag ik dit recept en heb het gelijk gemaakt! Ik smul er van!! Heerlijk! Lekker met vers gebakken brood en een insalata caprese!
bij zoveel positieve reactie`s kan het alleen maar lekker zijn, neem je recept mee.Groetjes, Adeline