Foie Gras Op Witlof
- Frans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-12-1998
Voor de lekkerbek met geld en feestelijke aangelegenheden.
Ingrediënten 2 personen
2 plakken foie gras1 appel in plakken (2 dus)
rozijnen
cognac
suiker
laurier
thijmwitlof bladeren ( 1stronkje)
Benodigdheden
Vuur bestendige keuken.Voorbereiding
Wel de rozijnen in cognac.
Snij de appel in 2 middeldikke plakken en verwijder het klokhuis met een appelboor. Was de witlof en haal de bladeren los.
Bereidingswijze
Bak de witlofbladeren in boter met wat suiker, laurier en thijm. Hou deze warm. Bak de appelschijven met wat boter en suiker en flambeer in cognac. Voeg de gewelde rozijnen toe en laat deze ca. 5 minuten meewarmen. Bak de foie gras (naar smaak) en leg deze op de appelplakken.
Serveertip
Maak een bord op met de witlofbladeren en de saus daarvan. Leg de appel/foie gras taartjes erop en garneer met de rozijnen saus.
Laatste reacties
Geweldig recept en heel erg lekker!