Foie Gras Op Witlof

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-1998

Voor de lekkerbek met geld en feestelijke aangelegenheden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 plakken foie gras
1 appel in plakken (2 dus)
rozijnen
cognac
suiker
laurier
thijmwitlof bladeren ( 1stronkje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vuur bestendige keuken.

Voorbereiding

Wel de rozijnen in cognac.
Snij de appel in 2 middeldikke plakken en verwijder het klokhuis met een appelboor. Was de witlof en haal de bladeren los.

Bereidingswijze

Bak de witlofbladeren in boter met wat suiker, laurier en thijm. Hou deze warm. Bak de appelschijven met wat boter en suiker en flambeer in cognac. Voeg de gewelde rozijnen toe en laat deze ca. 5 minuten meewarmen. Bak de foie gras (naar smaak) en leg deze op de appelplakken.

Serveertip

Maak een bord op met de witlofbladeren en de saus daarvan. Leg de appel/foie gras taartjes erop en garneer met de rozijnen saus.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mirjos avatar
mirjos 29-12-2000

Geweldig recept en heel erg lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten