ajam smoor

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-12-1998

Kipfile in zoet/pittige fruitcoctail

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 kipfile p.p. 2 uien, 2 theel.nootmuskaat,
2 theel. paprikapoeder, 1 theel. sambal (of meer)
4 eetl. ketjap manis (ruim), 1 teentje knoflook (kan ook zonder).
DIT ZIJN DE INGREDIENTEN VAN (I)

NU DE INGREDIENTEN VAN (2)
1 eetl. bruine basterd, 1 zakje gedroogde uitjes, sap van een 1/2 citroen 1 blik fruitcoctail, 1 banaan en boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met dikke bodem

Voorbereiding

Kipfile in stukjes snijden, ui schoon maken.

Bereidingswijze

Kip in de boter aanbraden dan samen met (I) in de pan 11/2 glas water, zonodig water toevoegen. Ruim 1 uur laten sudderen. Nu (2) toevoegen even tegen de kook aan eventueel binden met maizena. De banaan in plakjes als laatste toevoegen.

Serveertip

Opdienen met rijst. Hoe langer het geheel van (I) sudderd des te lekkerder wordt het.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sallie avatar
sallie 07-09-1999

Een 3,5! Erg lekker. Ik heb er wat minder nootmuskaat bij gedaan (half theelepeltje) en wat meer sambal en knoflook.

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 06-07-1999

Smakelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten